vrijdag 14 april 2017

Gasterij de Beiert

Vorig weekend hebben wij verbleven bij Gasterij de Beiert in Ambt-Delden in Overijssel, Twente.

Wij waren hier om voor Meimaand Fietsmaand Overijssel te verkennen. Over hoe ons dat is bevallen en wat we allemaal gezien en gedaan hebben, moeten jullie echt wachten op de blog die per 1 mei zal verschijnen op www.meimaandfietsmaand.nl.

Maar over het verblijf kan ik natuurlijk wel alvast iets vertellen!




De ontvangst is zeer hartelijk. Wij werden ontvangen door de vader van de eigenaresse en zijn assistent Jip. Jip is de liefste assistent die je ooit gezien hebt, we waren dan ook meteen vriendjes!



 Tijdens koffie met Twente krentenwegge werd ons wat meer verteld over de familiegeschiedenis, de omgeving en de B&B. De eigenaresse was inmiddels ook aangeschoven.

De B&B heeft vier kamers, eentje op de begane grond, twee op de eerste verdieping en eentje op zolder. Dit was tevens onze kamer, de Flierhaar. Ik zou zeggen, heb je het voor het kiezen, zou ik gaan voor de Flierhaar, geweldige inrichting, heel romantisch ook!!




Elke kamer beschikt over zijn eigen badkamer en toilet. De B&B is gebouwd aan het huis van de ouders en heeft een eigen ingang. Als je binnenkomt kom je eerst in de hal met de trap naar de kamers boven. Doe je de deur links open bevinden zich hier de benedentoiletten en rechts bevindt zich de gemeenschappelijke ruimte, de Gelagkamer. Hier wordt het ontbijt geserveerd en is de gemeenschappelijke keuken waar je gratis koffie en thee kunt kopen. Fris en bier tegen betaling.


Je kunt hier ook heel romantisch bij de open haard zitten, iets drinken en tv kijken.


De donzen dekbedden zin echt heerlijk en je slaapt er geweldig onder! Geen geluidsoverlast gehad van anderen en ook niet van verkeer buiten.

Het ontbijt is ook lekker, met lekker vers gebakken brood en allerlei lekkere dingen erbij.


Bij de B&B lopen ook een paar kippen en een haan en er zijn vier koeien, vier mooie Heresfords.


Bij de B&B is knooppunt 70 van de fietsroutes door Twente. Vanaf hier ben je in 10 minuutjes in Borne op de fiets en hier kun je heerlijk eten. Ze hebben veel verschillende mogelijkheden om te eten, wij hebben gekozen voor De Steeg.

De Steeg is een grand cafe met oude foto's aan de muur en doet heel gezellig aan. De bediening is erg vriendelijk en het eten erg lekker.

Ik had een salade paddestoelen als voorgerecht, heerlijk, een echte aanrader.


Daarna had ik de biefstuk als hoofdgerecht, ook lekker. Plaatje ook zo de opmaak van het bord.


Edwin had de entrecote, die was heel erg lekker volgens hem.


En als toetje had ik iets waarbij ik bijna mijn vingers opgegeten heb, de chocolade met bosvruchten, dat is een moelleux, dat is een chocoladecakeje waarbij als je die opensnijdt hete chocolade naar buiten komt. Zalig.....


Zondag vielen wij ook met ons neus in de boter want in Borne was een grote happening, het NK Living Statue. Dit konden wij niet missen natuurlijk, daarom hieronder een paar foto's. De rest zet ik op mijn FB.




We hebben ook nog de toekomstige winnares op de foto gezet. Nog even oefenen, maar dan gaat ze het heel ver schoppen, deze Pippi!!


De B&B heeft ook nog een geweldige tuin om lekker te genieten van het mooie weer en de mooie natuur. Van de zomer komt hier ook een koffiekar in de tuin met speciale koffies!


We hebben heerlijk genoten van ons verblijf en de prachtige omgeving. Deze B&B is zeker een aanrader als je Twente wilt gaan verkennen. Lekker fietsen de hele dag, 's avonds bijkomen bij de open haard en daarna heerlijk wegdromen onder de donzen dekbedden. Mochten jullie nu hier ook eens willen overnachten, kijk dan op de website voor beschikbaarheid.

Twente altijd gezellig voor een romantisch weekendje weg met z'n tweeën!!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten